úterý 28. října 2008

Jak vyzrát na vánoční dárky

Konec října. Venku padá listí, někdy zaprší, někdy nás mile překvapí babí léto. Nic nenasvědčuje tomu, že za necele dva měsíce budou opět Vánoce. Tedy skoro nic. V Tescu začala předvánoční horečka už před týdnem. Nemůžete ji přehlédnout. Ozdoby, stromky a podobné cetky jsou vystaveny pro jistotu hned u vchodu. Když jsem to viděl, padl na mě onen pověstný předvánoční stres. Urychleně jsem začal přemýšlet, koho čím obdaruju a jak je už zvykem, nápady se nedostavovaly. Stres začal nabírat na obrátkách. "Klid, mám ještě dost času. Není ani listopad." ozval se optimista uvnitř "Jo, to si říkáš každý rok mladej a víš, jak to končí... V Tescu 23.12..." reagoval hbitě realista

Taky máte problém s dárky pro své blízké? Ať už k vánocům, narozeninám, nebo jim chcete prostě jen udělat radost? S dětmi je to jednoduché. Napíší dopis Ježíškovi, nebo s nimi projdete hračkářství a je po problémech. S odrostlejšími jedinci je to už problém. Dopisy Ježíškovi nepíšou, jelikož Pepa ve škole řekl, že stejně neexistuje, a od té doby se prostě šprajcnou a tečka. Hračky je už taky neberou. Koupit iPhone si můžou dovolit jen někteří a pantofle jsou už profláklé.


Naštěstí je tu doba internetu a ten nabízí spoustu možností. Jednou z nich je stránka www.prejusi.cz. Zaregistrujete se, vypíšete seznam svých přání, rozešlete mailem vstup do vašeho seznamu a pak už jen v klidu čekáte, co najdete pod vánočním koštětem v těch krabicích zabalených do pestrobarevných papírů. Ulehčíte tak práci svým blízkým. A také sebe ušetříte peliškovské situace "Díky, táto!"
Výhodou je i to, že ostatní vidí, která přání už jsou rozebraná, a tak by teoreticky nemělo dojít k tomu, že něco dostanete dvakrát.


Ovládání je celkem jednoduché a zvládne je i, jak říkal náš matikář, průměrně inteligentní delfín s přejetou hlavou. Takže nezbývá než to zkusit a pak čekat, jestli se pod smrkem něco z vašich tajných přání nakonec objeví.

P.S. Ájo, s tím Ferrari to myslím smrtelně vážně!!! Takže jestli ho nemáš v plánu sehnat, přenech ho, prosím, někomu jinému!

Žádné komentáře: